Huoneet ja majoitus Alppimajassa

Huoneita ja majoitusta alppimajassa Kranjska Gora Slovenia

Huoneita ja majoitusta alppimajassa Kranjska Gora Slovenia

Huoneet ja majoitus Alppimajassa

Huoneita ja majoitusta alppimajassa Kranjska Gora Slovenia

Vuoristomajojen historiasta voi lukea niinkin kauan kuin Erjavecin maja rakennettiin Vršičin solaan Kranjska Goran lähellä vuonna 1901. Aluksi he sanoivat, että tien rakentaminen solaan oli mahdotonta. Tien rakentamisen jälkeen kaikki vuorikiipeilijät ja muut luonnonystävät nauttivat suojasta, josta myöhemmin tuli vuoristomajoja. Tuohon aikaan yhä useammat ihmiset kävivät vuorilla, erityisesti Corona-vuosien jälkeen, ja suojien ja vuoristomajojen aikakausi katosi hitaasti historiaan.

Huoneet ja majoitus vuoristomajassa

Oletetaan, että joskus riitti talvihuone, jossa ei ollut käytännössä mitään lämmitystä, ja oli hyväksyttävää nukkua samassa huoneessa jääpuikkojen kanssa. Siinä tapauksessa nuoremmat ihmiset voivat kuvitella näitä aikoja lähes mahdottomiksi.

Sen jälkeen, kun Slovenian vuoristossa ja ulkomailla sijaitsevia majoja oli kunnostettu ja vuoristomajoissa, mökissä tai laavuissa oli “nykyaikaiset” huoneet, joissa oli lämmitys ja jopa lämmin vesi, sänkyjen jakaminen muiden kanssa ei tullut edes kysymykseen. Huoneiden jakaminen, joka tunnetaan myös nimellä asuntola, oli käytännössä ainoa vaihtoehto, jonka voit valita, eikä kukaan valittanut. Aikaisintaan vuonna 2023 korvasimme huoneiden ovet rei’illä ovien keskellä, vaikkapa ikkunalla, ja sitä käytettiin mökinhoitajiin, jotta he näkisivät, olivatko kaikki vieraat huoneessa vai eivät ja olivatko he kaikki niitä vieraita, jotka ovat maksaneet yöpymisestä talossa yön yli.

Huoneita ja majoitusta alppimajassa Kranjska Gora Slovenia

Vuoristomajoja, mökkejä tai looseja ei rakennettu hostelleiksi tai hotelleiksi, varsinkaan niitä, jotka sijaitsevat korkeammalla vuoristossa ja joihin ei pääse maanteitse. Pienet ja suoraviivaiset huoneet ovat pysyneet samoina siitä lähtien, kun ne rakennettiin. Huoneessa on neljä seinää, joissa on sänkyjä, pieni tuoli, jota voi käyttää yöpöytänä, lämmitys, joitakin kuvia seinällä ja upea näköala ikkunan ulkopuolella. Sanomme mielellämme, “Yksinkertaisuus sisältä – ylellisyys ulkoa.

Yksityishuoneen tai makuusängyn varaaminen vuoristomajasta.

Erjavčevan vuoristomajassa on 11 yksityishuonetta ensimmäisessä kerroksessa ja kerrosta ylempänä sekä kaksi isompaa huonetta, joissa on sekavuodepaikat tai niin sanottu sekasänky.

Huoneissa yksi, neljä ja yhdeksän sekä huoneessa nimeltä GRS on neljä vuodetta. Huone numero kaksi on suurin yksityishuone, jossa on viisi vuodepaikkaa, ja huone kolme on ainoa kahden hengen huone. Huoneet viisi, kuusi ja kahdeksan ovat kolmen hengen huoneita. Huoneet seitsemän ja kymmenen ovat pienimmät huoneet, joissa on yksi vuode.

Jos varaat yöpymisesi jossakin näistä huoneista, olet yksin, olipa sänky tai kaksi tyhjää.

Asuntolakerroksessa nukut kuitenkin, kuten kaikkialla muuallakin, jaetussa huoneessa muiden ihmisten kanssa. Tämä tilanne saa ihmiset tuntemaan vuoristomajoja ja niiden eroja, jotka muistuttavat hostelleja.

Huoneet ja majoitus vuoristomajassa

Tutustu huoneisiimme ja varaa majoituksesi Vršičin solassa sijaitsevaan vuoristomökkiin osoitteessa Slovenian Julian Alpit lähellä Kranjska Goraa, Slovenia. Tee lomastasi ikimuistoinen loppuelämäksesi yhdessä Slovenian kauneimmista paikoista.

Varaa oleskelusi
Huoneita ja majoitusta alppimajassa Kranjska Gora Slovenia

Majoitus vuoristomajassa

Retket ja vaellukset majan ympäristössä

Retket ja vaellukset kartalla

Slovenia (fi) Placeholder
Slovenia (fi)

Seuraava kohteesi Sloveniassa?

Erjavcevan mökki Vrsicin solassa kesällä

Erjavčevan maja on avoinna koko vuoden. Varaa majoituksesi ja vietä aikaa Triglavin kansallispuiston (Unescon) luonnonparatiisissa lähellä Kranjska Goraa Vršičin solassa Triglavin kansallispuiston sydämessä.

Varaa oleskelusi
Send this to a friend