Korita Mlinarice

Korita Mlinarice

Korita Mlinarice

Korita Mlinarice

Korita Mlinarice

Korita Mlinarice eli Mlinarican rotko on lumoava luonnonihme, joka sijaitsee Slovenian sydämessä Julian Alpeilla. Mlinarica-joen vuosisatojen aikana muovaama maalauksellinen rotko tarjoaa kävijöille henkeäsalpaavan katsauksen luonnon raakaan kauneuteen ja voimaan.

YouTube player

Korita Mlinarice

Korita Mlinarice, joka tunnetaan vähemmän pienenä ja suurena Sočan rotkona, on lähellä sijaitseva turvapaikka luonnonystävien, ulkoilijoiden ja valokuvaajien keskuudessa. Matka rotkoon on luonnonkaunis seikkailu, kun kävijät kulkevat mutkittelevien vuoristotien ja vehreiden maisemien halki ja uppoutuvat vähitellen alppimaiseman rauhaan.

Kun kävijät lähestyvät Korita Mlinaricea, heitä tervehtii rauhoittava virtaavan veden ääni ja virkistävä mäntyjen tuoksu. Rotko avautuu vähitellen, ja jyrkät kalkkikivijyrkänteet kohoavat majesteettisesti Mlinarica-joen molemmin puolin. Joen kristallinkirkkaat vedet kiemurtelevat rotkon läpi muodostaen syviä altaita, putouksia ja pyörteisiä koskia matkan varrella.

Yksi Korita Mlinaricen silmiinpistävimmistä piirteistä on sen jylhä maasto ja dramaattiset kalliomuodostelmat. Kävijät voivat kulkea hyvin merkittyjä vaellusreittejä pitkin rotkon reunaa, josta avautuvat upeat näkymät alhaalla virtaavalle joelle ja ympäröivään alppimaisemaan. Polku tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia tutkimiseen ja löytämiseen, ja siellä on piilotettuja nurkkia, sammaleen peittämiä lohkareita ja syrjäisiä paikkoja, jotka sopivat erinomaisesti piknikille ja hiljaiseen mietiskelyyn.

Korita Mlinarice, ovat kuudesta kymmeneen kilometrin päässä Erjavčevan vuoristomajasta.

YouTube player

Seikkailunhaluisille Korita Mlinarice tarjoaa kanjonikiipeily- ja kalliokiipeilymahdollisuuksia, joiden avulla kävijät voivat uppoutua rotkon riemastuttavaan kauneuteen. Kokeneet oppaat johtavat jännittäviä retkiä karussa maastossa ja tarjoavat unohtumattoman seikkailun niille, jotka tutkivat rotkon syvyyksiä.

YouTube player

Korita on myös täynnä historiaa ja kansanperinnettä, ja tarinat muinaisista asutuksista, kätketyistä aarteista ja myyttisistä olennoista lisäävät sen viehätystä. Kävijät voivat tutustua alueen rikkaaseen kulttuuriperintöön opastuskylttien ja opastettujen kierrosten avulla ja saada käsityksen tämän luonnonihmeen geologisesta ja kulttuurisesta merkityksestä.

Korita Mlinarice on siis piilotettu helmi, joka odottaa löytäjäänsä Slovenian Alpeilla. Sen upea luonnonkauneus, jylhä maasto ja rikas historia tarjoavat kävijöille todella unohtumattoman kokemuksen alppien erämaassa.

YouTube player

Majoitus vuoristomajassa

Retket ja vaellukset majan ympäristössä

Retket ja vaellukset kartalla

Slovenia (fi) Placeholder
Slovenia (fi)

Seuraava kohteesi Sloveniassa?

Erjavcevan mökki Vrsicin solassa kesällä

Erjavčevan maja on avoinna koko vuoden. Varaa majoituksesi ja vietä aikaa Triglavin kansallispuiston (Unescon) luonnonparatiisissa lähellä Kranjska Goraa Vršičin solassa Triglavin kansallispuiston sydämessä.

Varaa oleskelusi
Send this to a friend