Onko Vršičin syöttö auki vai vain Transit?

Vršičin sola avoinna vai vain Transitille?

Onko Vršičin syöttö auki vai vain Transit?

Onko Vršičin syöttö auki vai vain Transit?

Onko Vršičin syöttö auki vai vain Transit?

Kranjska Gorasta Vršičin vuoristosolaan päin ajaville, varo elektronista kylttiä heti BW-hotellin jälkeen, ennen Jasna-järveä. Tämän merkin pitäisi olla ratkaisevan tärkeä, koska sen pitäisi tarjota reaaliaikaisia päivityksiä solan tilasta. Mutta ei oikeastaan. Ei ainakaan meille.

Vršičin solan merkki Kranjska Gorassa

Erityisesti kesäkaudella, jolloin turistien määrä on suuri, Vršičin sola on varattu – AINOASTAAN LIIKENNE.

Se on tärkeää huomata, että merkki ei tarjoa kattavaa tiedot. Siinä otetaan huomioon vain ilmaisten pysäköintipaikkojen saatavuus Vršičin solan huipulla, ei vuoristomajojen asemaa. Tämä rajoitus on syytä pitää mielessä vierailua suunniteltaessa.

Jos aiot käydä Erjavčevan majalla syömässä tai yöpyä siellä, jatka ajamista. Mökkimme ei sijaitse solan huipulla, vaan vain kaksi mutkaa sen alapuolella. Pyrimme aina siihen, että meillä on tilaa erityisesti majassa yöpyville vieraillemme.

YouTube player
Onko Vršičin syöttö auki vai vain Transit?

Onko Vršičin syöttö auki vai vain Transit?

YouTube player

Pysäköinti Vršič-vuorisoväylällä on tärkeää vierailijoille, jotka haluavat tutustua tähän luonnonkauniiseen ja historiallisesti merkittävään alueeseen Julian Alpeilla. Kranjska Goran ja Sočan laakson yhdistävä sola on suosittu kohde paikallisten asukkaiden, matkailijoiden, retkeilijöiden ja talviurheilun harrastajien keskuudessa. Tässä on yksityiskohtainen katsaus Vršič Mountain Passin pysäköintivaihtoehtoihin:

Tärkeimmät pysäköintialueet Vršičin solassa

 1. Vršičin solan alaosat (Kranjska Goran lähellä)
  • Kranjska Gora: Kranjska Gora tarjoaa useita pysäköintivaihtoehtoja. Kaupunki toimii lähtöpisteenä monille vierailijoille, jotka suuntaavat ylös solaan. Julkisia pysäköintipaikkoja on saatavilla erityisesti hiihtokeskuksen lähellä, joten ne ovat käteviä niille, jotka aikovat viettää päivän hiihtäen tai vaeltaen solan alaosissa.
  • Jasna-järvi: Jasna-järven lähellä Kranjska Goran ulkopuolella on pysäköintipaikkoja, jotka ovat suosittuja kävijöiden keskuudessa, jotka haluavat nauttia luonnonkauniista järvestä tai aloittaa nousun täältä.
 2. Midwayn pysäkit
  • Venäläinen kappeli: Se on historiallinen muistomerkki, joka on omistettu venäläisille sotavangeille, jotka rakensivat tien ensimmäisen maailmansodan aikana. Kappelin lähellä on pieni pysäköintialue, jossa kävijät voivat pysähtyä, osoittaa kunnioituksensa ja tutustua alueen historiaan.
  • Koča na Gozdu: Koča na Gozdu on toinen suosittu pysähdyspaikka, joka on 1226 metrin korkeudessa sijaitseva vuoristomökki. Täällä on rajoitetusti pysäköintitilaa, joka tarjoaa pääsyn vaellusreiteille ja tauon niille, jotka ajavat ylös solaa pitkin.
 3. Vršičin solan ylemmät osat
  • Erjavčeva Koča: Erjavčeva Koča on 1 525 metrin korkeudessa sijaitseva, ympäri vuoden avoinna oleva yksi solan tärkeimmistä vuoristomajoista. Majalla on oma nimetty pysäköintialue, jota käyttävät usein majalla majoittuvat vieraat ja ne, jotka tekevät pidempiä vaelluksia tai kiipeilevät alueella.
  • Vršičin solan huippu (Poštarski Dom): Lähellä solan huippua, noin 1 611 metrin korkeudessa, on useita pysäköintipaikkoja. Tämä alue on lähellä Poštarski Domea, toista vuoristomökkiä, ja se toimii lähtöpisteenä erilaisille vaellusreiteille ja hiihtoreiteille. Pysäköintialue on usein ruuhkainen, erityisesti kesän vaelluskauden ja talven hiihtokauden huipentumisaikoina.

Käytännön vinkkejä pysäköintiin Vršič Passilla

 • Varhainen saapuminen: Ruuhka-aikoina, kuten kesäviikonloppuisin ja talvilomien aikaan, pysäköintipaikat voivat täyttyä nopeasti. Varhainen saapuminen lisää mahdollisuuksia löytää sopiva pysäköintipaikka.
 • Kausikohtaiset näkökohdat: Talvella runsas lumisade voi vaikuttaa pysäköintialueiden saatavuuteen ja saavutettavuuteen. On tärkeää tarkistaa sääolosuhteet ja tien kunto ennen solaan nousemista. Lumiketjut tai talvirenkaat ovat usein tarpeen.
 • Maksut ja määräykset: Joillakin pysäköintialueilla voi olla maksullinen pysäköinti, ja tietyillä paikoilla voi olla aikarajoituksia. On tärkeää noudattaa kaikkia ilmoitettuja merkkejä ja määräyksiä sakkojen välttämiseksi.
 • Julkisen liikenteen vaihtoehdot: Kranjska Gora tarjoaa julkisia liikennevaihtoehtoja ja kuljetuspalveluja Vršičin solaan, mikä voi helpottaa pysäköintiä ja vähentää ympäristövaikutuksia.

Ympäristönäkökohdat

Vršičin solan pysäköintialueita hoidetaan siten, että ympäristövaikutukset tällä koskemattomalla alppialueella ovat mahdollisimman vähäiset. Kävijöitä kannustetaan noudattamaan Leave No Trace -periaatteita ja varmistamaan, että he ottavat kaikki roskansa mukaansa ja välttävät vahingoittamasta luontoa.

Päätelmä

Pysäköintialueet ovat käteviä lähtöpisteitä ikimuistoiselle alppiseikkailulle, olipa kyse sitten historiallisista kohteista, kuten venäläisestä kappelista, majoittumisesta Erjavčeva Kočan kaltaisissa vuoristomajoissa tai yksinkertaisesti henkeäsalpaavista näkymistä nauttimisesta. Varhainen suunnittelu ja kausiluonteisten olosuhteiden huomioon ottaminen auttavat varmistamaan sujuvan ja nautinnollisen vierailun tähän kauniiseen Slovenian osaan.

Onko Vršičin syöttö auki vai vain Transit?

Majoitus vuoristomajassa

Retket ja vaellukset majan ympäristössä

Retket ja vaellukset kartalla

Slovenia (fi) Placeholder
Slovenia (fi)

Seuraava kohteesi Sloveniassa?

Erjavcevan mökki Vrsicin solassa kesällä

Erjavčevan maja on avoinna koko vuoden. Varaa majoituksesi ja vietä aikaa Triglavin kansallispuiston (Unescon) luonnonparatiisissa lähellä Kranjska Goraa Vršičin solassa Triglavin kansallispuiston sydämessä.

Varaa oleskelusi
Send this to a friend