Oppaita vastuulliseen ja turvalliseen luontokäyntiin

Oppaat vastuulliseen ja turvalliseen luontokäyntiin

Oppaita vastuulliseen ja turvalliseen luontokäyntiin

Vastuullinen ja turvallinen vierailu

Kymmenen käytännön opasta vastuulliseen ja turvalliseen luontokäyntiin vuonna Triglavin kansallispuisto(UNESCO)

Sosiaalisen median viesteillä voi olla merkittävä vaikutus luontoon.

  • Sosiaalisen median viestit luonnonsuojelusta ja vastuullisista luontokäynneistä tukevat Triglavin kansallispuiston tehtävää.
  • Ota valokuvia ja videoita vastuullisesta ja tallenna vierailu tai luonto.
  • Tiedustele, missä tapauksissa tarvitset luvan kuvaamiseen.

Tutustu metsän hedelmiin ja sieniin ennen niiden poimimista. Päiväkohtainen rajoitus on 2 kiloa henkilöä kohti. Valinta on sallittu Triglavin kansallispuiston kolmannessa suojelujärjestelmässä.

Kunnioita vuoristolaitumilla laiduntavaa karjaa. Maanviljelijät tekevät kovasti töitä säilyttääkseen perinteisen vuoristolaiduntamisen. Pidättäydy ruokkimasta karjaa ja villieläimiä. Pidä etäisyyttä karjaan, varsinkin jos sinulla on koira. Sulje aidan ovet pysyvästi. Käytä merkittyjä vaellusreittejä vuoristolaitumilla.

Telttailu on sallittua virallisilla leirintäalueilla, ja Triglavin kansallispuiston alueella on järjestetty leirintäalueita. Uiminen ei ole sallittua vuoristojärvissä.

Suunnittele yhden tai useamman päivän retki Triglavin kansallispuistoon ja ota huomioon sää, liikenne, käytettävissä olevat pysäköintipaikat lähtöpaikoilla, käytettävissä oleva aika ja fyysiset kykysi. Suunnittelemme aina erilaisia skenaarioita muuttuvan ilmaston, liikenneruuhkien tai täyden pysäköinnin varalta. Seuraa liikennetilannetta osoitteessa https://promet.si/en.

Vuoriston kesäsää voi olla hyvin arvaamaton. Jopa kesäpäivinä kesäsateet ovat yleisempiä. Seuraa sääennustetta Julian Alpeilla.

https://meteo.arso.gov.si/met/en/weather/fproduct/ Tarkista säännöllisesti havaintotutkan kuva https://meteo.arso.gov.si/met/en/.

Pysäköi ajoneuvosi julkiselle pysäköintialueelle ja käytä julkisia liikennevälineitä. Valitse Park&Ride-pysäköintialueet, jos haluat pysäköidä ilmaiseksi tai edullisemmin juna- ja linja-autoasemien lähellä. Viralliset pysäköintialueet ovat yhteydessä bussireitteihin kaikissa Julian Alppien kunnissa.

Kartta repussa on yhtä tärkeä kuin vesi. Valitse vaellusreitti vaelluskartan ja Slovenian alppiliiton sovellusten https://maps.pzs.si tai https://outdooractive.com avulla. Kysy nykyisiä olosuhteita matkailuneuvontapisteistä. Useamman päivän vaellusta varten varaa majoitus vuoristomajoissa. Muista käyttää sopivia vaelluskenkiä.

Turvallisen vaelluksen takaamiseksi kanna repussasi riittävästi vettä, ruokaa, vaatteita ja talvisuojaa. Kannattaa kantaa kaikki jätteet takaisin laaksoon, jossa ne laitetaan roskakoriin.

Valitse sopiva ja turvallinen reitti vaellukselle koiran kanssa. Korkeiden kesälämpötilojen vuoksi vaellus kannattaa aloittaa aikaisin aamulla ja välttää kivikkoisia polkuja – niiden pinta voi lämmetä samalla tavalla kuin asfaltti. Johda koiraa hihnassa villieläinten suojelemiseksi. Pidä mukanasi raikasta vettä myös ystävällesi – lammikoista ja karjan vesisäiliöistä saatavaa vettä ei suositella juotavaksi.

10 käytännön opasta vastuulliseen ja turvalliseen luontokäyntiin Triglavin kansallispuistossa.
Mountains view in Triglav national park

Oppaita vastuulliseen ja turvalliseen luontokäyntiin

Majoitus vuoristomajassa

Retket ja vaellukset majan ympäristössä

Retket ja vaellukset kartalla

Slovenia (fi) Placeholder
Slovenia (fi)

Seuraava kohteesi Sloveniassa?

Erjavcevan mökki Vrsicin solassa kesällä

Erjavčevan maja on avoinna koko vuoden. Varaa majoituksesi ja vietä aikaa Triglavin kansallispuiston (Unescon) luonnonparatiisissa lähellä Kranjska Goraa Vršičin solassa Triglavin kansallispuiston sydämessä.

Varaa oleskelusi
Send this to a friend