Predil Lake

Prediljärvi - Lago di Predil talvella

Predil Lake

Predil-järvi (Lago del Predil)

Järvi sijaitsee 969 metrin korkeudessa 969 metrin korkeudessa. korkeassa laaksossa ja se on Julian Alpeilla pohjoiseen Sella Nevea. Se on pinta-alaltaan noin 1 km2 ja Friuli-Venezia Giulian alueen toiseksi suurin luonnonjärvi Friuli-Venezia Giulian alueen jälkeen. Lago di Cavazzo. Idässä Predilin sola johtaa Slovenian rajalle.

Sen viehättävän sijainnin vuoksi se sijaitsee Kanin massiivin alla, järvi on suosittu turisti matkakohde retkeilijöilleja päiväretkeilijöille.

Predil-järvi (Lago del Predil)

Predil-järvi, joka tunnetaan italialaisittain nimellä Lago del Predil, on upea alppijärvi, joka sijaitsee Koillis-Italiassa, lähellä Slovenian ja Itävallan rajaa. Seuraavassa on joitakin Prediljärven keskeisiä ominaisuuksia ja tietoja:

Sijainti: Predil sijaitsee Julian Alpeilla, Friuli-Venezia Giulian alueella Italiassa. Se sijaitsee noin 969 metriä merenpinnan yläpuolella, korkeiden huippujen ja vehreiden alppimaisemien ympäröimänä.

Maisemallinen kauneus: Järven koskematon vesi on tunnettu smaragdinvihreästä sävystään, joka heijastaa ympäröiviä vuoria ja metsiä. Prediljärveä ympäröivä viehättävä maisema tekee siitä suositun kohteen luonnonystävien, valokuvaajien ja ulkoilijoiden keskuudessa.

Virkistystoiminta: Predilin kävijät voivat nauttia erilaisista vapaa-ajan aktiviteeteista ympäri vuoden. Kesäisin järven rannoilla voi uida, kalastaa ja retkeillä. Vaellusreitit mutkittelevat vuorten halki ja tarjoavat henkeäsalpaavia näkymiä järvelle ja läheisille huipuille.

Historiallinen merkitys: Prediljärvellä on historiallinen merkitys, joka juontaa juurensa antiikin ajoilta. Alue on ollut asuttu vuosisatojen ajan, ja siellä on edelleen jäänteitä menneistä sivilisaatioista. Lisäksi läheisellä Predilin solalla on ollut kautta historian strateginen merkitys Italian ja Keski-Euroopan välisenä merkittävänä kauppatienä.

Pääsy: Paikalle pääsee helposti autolla, sillä tie johtaa suoraan sen rannalle läheisestä Tarvision kaupungista. Järvi on myös suosittu pysähdyspaikka matkailijoille, jotka tutkivat alueen luonnonkauniita alppireittejä, kuten Italian, Slovenian ja Itävallan yhdistäviä reittejä.

Ympäröivät nähtävyydet: Predil Lakea ympäröivällä alueella on useita muita nähtävyyksiä ja kiinnostavia kohteita. Lähistöllä vierailijat voivat tutustua Mangartin ylätasangolle, Fusine-järviin ja viehättäviin alppikyliin, jotka ovat täynnä maisemaa.

Talviaktiviteetit: Talvikuukausina Prediljärvestä ja sitä ympäröivistä vuorista tulee talviurheilun harrastajien leikkipaikka. Alue tarjoaa mahdollisuuksia hiihtoon, lumilautailuun, lumikenkäilyyn ja maastohiihtoon, ja se houkuttelee kävijöitä läheltä ja kaukaa.

Kaiken kaikkiaan Predil on upean luonnonkauneutensa ja monipuolisten virkistysmahdollisuuksiensa ansiosta ehdoton vierailukohde kaikille Italian Alppien lumoaviin maisemiin tutustuville.

YouTube player

Historia

Vuosisatojen ajan keisarikunnan eteläraja Kärntenin herttuakunnan Venetsian kanssa Domini di Terraferma kulki Predilin solan ja Sella Nevean läheisiä vuorenharjanteita pitkin. Venetsian alueen menetyksen jälkeen Venetsian Italian kuningaskunta vuonna 1866 Itävalta-Unkarin armeija vuosina 1885-1887 rakennutti järven rannalle linnoituksen Tarvisioon johtavan tien suojaamiseksi.

Osoitteessa Ensimmäinen maailmansota, linnoitus vaurioitui pahoin Isonzon taisteluissa Isonzon taisteluissa Italian rintamalla. Joitakin raunioita on säilynyt ja yleisön saatavilla Predil-järven rannalla.

Predil-järvi (Lago del Predil)

Majoitus vuoristomajassa

Retket ja vaellukset majan ympäristössä

Retket ja vaellukset kartalla

Slovenia (fi) Placeholder
Slovenia (fi)

Seuraava kohteesi Sloveniassa?

Erjavcevan mökki Vrsicin solassa kesällä

Erjavčevan maja on avoinna koko vuoden. Varaa majoituksesi ja vietä aikaa Triglavin kansallispuiston (Unescon) luonnonparatiisissa lähellä Kranjska Goraa Vršičin solassa Triglavin kansallispuiston sydämessä.

Varaa oleskelusi
Send this to a friend