Škrlatica

Škrlatica

Škrlatica

Škrlatica (2740M)

Vaellus Škrlaticaan

Patikointi Škrlaticaan tarjoaa riemastuttavan seikkailun keskellä Slovenian upeita Julian Alppeja. Škrlatica on Slovenian toiseksi korkein huippu, ja sen korkeus merenpinnasta on 2 740 metriä. Vaellus Škrlaticaan on tunnettu haastavista mutta palkitsevista poluistaan, henkeäsalpaavista alppimaisemista ja mahdollisuudesta uppoutua Triglavin kansallispuiston koskemattomaan erämaahan.

YouTube player
YouTube player
YouTube player

Tietoja vaelluksesta Škrlaticaan

Vaikeusasteet Škrlatican vaelluksella

Vaellus Škrlaticaan on haastava, ja sitä suositellaan kokeneille retkeilijöille, koska se on jyrkkä nousu, jylhä maasto ja mahdollinen altistuminen korkeille olosuhteille.

Vaelluksen kesto

Vaelluksen kesto vaihtelee valitun reitin ja yksilöllisen vaellustahdin mukaan. Tyypillisesti edestakainen matka kestää noin 8-10 tuntia.

Etäisyys

Vaelluksella kuljettu matka riippuu lähtöpisteestä ja valitusta reitistä, mutta yleensä se on 12-16 kilometriä edestakaisin.

Korkeusvoitto

Retkeilijät voivat odottaa huomattavaa, noin 1 500-1 800 metrin (4 920-5 905 jalkaa) nousua nousun aikana.

Reitit

Vratan laaksosta

Suosituin lähtöpiste Škrlaticaan suuntautuvalle vaellukselle on Vratan laakso, lähellä Mojstranaa. Polku alkaa Aljažev Dom -vuoristomajalta ja kulkee hyvin merkittyä polkua pitkin rehevän metsän ja alppiniittyjen halki ennen kuin se nousee jyrkästi kohti Škrlatican satulaa. Viimeinen ponnistus satulasta käsittää haastavan nousun jyrkkiä rinteitä ja kivistä maastoa pitkin huipulle.

alkaen Krma Valley

Toinen vaihtoehto on aloittaa vaellus Krma-laaksosta, josta on pidempi mutta yhtä kaunis reitti Škrlaticaan. Krma-laaksosta lähtevä polku kulkee myös viehättävien maisemien ja alppilaitumien läpi ja nousee lopulta huipulle Škrlatican satulan kautta.

Škrlatica

Patikointi Škrlaticaan

Kohokohdat

Henkeäsalpaavat maisemat

Koko vaelluksen ajan retkeilijät pääsevät nauttimaan panoraamanäkymistä, joista avautuvat korkeat huiput, koskematon alppijärvi ja Julian Alpeille tyypilliset vehreät laaksot.

Škrlatican huippukokous

Škrlatican huipulla seisominen palkitsee retkeilijät vertaansa vailla olevilla näkymillä ympäröiville vuorille, kuten Slovenian korkeimmalle huipulle Triglaville, ja upeilla alppimaisemilla, jotka ulottuvat niin kauas kuin silmä kantaa.

Triglavin kansallispuisto

Vaellus Škrlaticaan tarjoaa mahdollisuuden tutustua Triglavin kansallispuiston monipuolisiin ekosysteemeihin ja rikkaaseen biologiseen monimuotoisuuteen. Triglavin kansallispuisto on Unescon maailmanperintökohde, joka on tunnettu luonnonkauneudestaan ja ekologisesta merkityksestään.

Valmistelu ja turvallisuus

Kunto ja kokemus

Vaelluksen haastavan luonteen vuoksi on välttämätöntä, että retkeilijät ovat hyvässä fyysisessä kunnossa ja että heillä on aiempaa kokemusta alppimaastosta ja suunnistuksesta.

Sääolosuhteet

Vuoriston sää voi muuttua nopeasti, joten on tärkeää tarkistaa sääennuste ja varautua äkillisiin lämpötilan, sademäärän ja näkyvyyden muutoksiin.

Laitteet

Retkeilijöiden tulisi pitää mukanaan asianmukaiset varusteet, kuten tukevat vaelluskengät, lämpimät vaatteet, vedenpitävät kerrokset, ruokaa, vettä, suunnistusvälineet ja ensiapupakkaus.

Kunnioita luontoa

On tärkeää noudattaa Leave No Trace -periaatteita ja kunnioittaa herkkää alppiympäristöä pysymällä osoitetuilla poluilla, hävittämällä jätteet asianmukaisesti ja välttämällä villieläinten häirintää.

Johtopäätös Škrlatican vaelluksesta

Patikointi Škrlaticaan tarjoaa unohtumattoman alppiseikkailun keskellä henkeäsalpaavia Julian Alppien maisemia. Škrlatican matka palkitsee retkeilijät haastavista nousuista kunnioitusta herättäviin näkymiin syvällä suorituksen tunteella ja syvällä yhteydellä Triglavin kansallispuiston koskemattomaan erämaahan. Huolellisella valmistautumisella ja seikkailunhalulla vaellus Škrlaticaan lupaa elämyksen, jota vaalitaan koko elämäksi.

VASTUUVAPAUSLAUSEKE

Vastuuvapauslauseke: Vaikka Erjavčeva koča(Erjavčevan vuoristomökki) ja ympäröivä alue tarjoavat henkeäsalpaavia maisemia ja jännittäviä ulkoilumahdollisuuksia, on tärkeää muistaa, että talven vuoristoympäristöt voivat olla arvaamattomia ja mahdollisesti vaarallisia. Kävijöiden on noudatettava varovaisuutta, valmistauduttava asianmukaisesti asianmukaisilla varusteilla ja välineillä ja pysyttävä ajan tasalla sääolosuhteista ja lumivyöryriskistä. Tässä annetut tiedot on tarkoitettu vain yleisiksi ohjeiksi ja inspiraatioksi. Erjavčeva koča ei ota vastuuta niiden henkilöiden turvallisuudesta, jotka tutkivat aluetta annettujen suositusten perusteella. Vierailijoiden on käytettävä parasta harkintakykyään ja otettava henkilökohtainen vastuu turvallisuudestaan nauttiessaan talviaktiviteeteista Julian Alpeilla.

Majoitus vuoristomajassa

Retket ja vaellukset majan ympäristössä

Retket ja vaellukset kartalla

Slovenia (fi) Placeholder
Slovenia (fi)

Seuraava kohteesi Sloveniassa?

Erjavcevan mökki Vrsicin solassa kesällä

Erjavčevan maja on avoinna koko vuoden. Varaa majoituksesi ja vietä aikaa Triglavin kansallispuiston (Unescon) luonnonparatiisissa lähellä Kranjska Goraa Vršičin solassa Triglavin kansallispuiston sydämessä.

Varaa oleskelusi
Send this to a friend