Tervetuloa THE PASTiin

Erjavčevan mökki Vršičin solassa

1525 METRIN KORKEUDESSA VUODESTA 1901

OTA YHTEYTTÄ

Oheisteksti

Slovenian Julian Alppien viehättävien maisemien keskellä sijaitsee Erjavčeva koča, vuoristomökki, joka on täynnä historiaa ja jota ympäröi henkeäsalpaava luonnonkauneus. Erjavčeva koča rakennettiin vuonna 1901 Vršičin tunnetulle solalle, ja se on ollut sukupolvien ajan vuorikiipeilijöiden, retkeilijöiden ja luonnonharrastajien turvapaikan ja toveruuden symboli.

Tämän historiallisen maamerkin etuoikeutettuina ja ylpeinä ylläpitäjinä olemme omistautuneet säilyttämään sen perinnön ja juhlistamaan sen rikasta perintöä. Yksi pyrkimyksistämme on kerätä huolellisesti vanhoja valokuvia ja postikortteja Erjavčevan kočasta ja koota yhteen sen tarinallisen menneisyyden kudos. Jokainen kuva on ikkuna menneisiin aikakausiin, ja se vangitsee voiton, toveruuden ja tutkimusmatkailun pysyvän hengen hetkiä.

Tunnustamme näiden esineiden valtavan arvon, sillä ne eivät ole vain menneisyyden jäänteitä vaan muistojen ja kertomusten vartijoita, jotka ovat muokanneet Erjavčeva kočasta sen, mikä se on tänään. Pyrkiessämme kunnioittamaan tätä perintöä kutsumme kaikki, joilla on hallussaan vanhoja kuvia, valokuvia tai muuta Erjavčevan kočaan liittyvää materiaalia.

Näillä aarteilla on mittaamaton merkitys, olivatpa ne sitten piilotettuina unohdettuihin albumeihin tai säilytettyinä perhearkistoissa. Olemme innokkaita hankkimaan, vuokraamaan, siirtämään pysyvään omistukseen tai jäljentämään tällaista aineistoa henkilökohtaiseen arkistoomme, jotta Erjavčeva kočan perintö kukoistaa ja inspiroi tulevia sukupolvia.

Jokainen meille uskottu kuva ja valokuva löytää oikean paikkansa Erjavčeva kočan seinillä ja on todisteena ihmiskunnan ja Julian Alppien majesteettisen kauneuden välisestä kestävästä siteestä. Näillä visuaalisilla kertomuksilla pyritään edistämään tämän arvostetun vuoristomaiseman historian, kulttuurin ja luonnonihmeiden syvempää arvostusta.

Erjavčeva kočan vartijoina lupaamme kunnioittaa ja säilyttää sen seinien sisään kätketyt tarinat ja varmistaa, että sen perintö säilyy tuleville sukupolville. Liity joukkoomme juhlimaan ajatonta kauneutta ja rajatonta seikkailuhenkeä, joka määrittelee Erjavčeva kočan, Slovenian Alppien upeuden keskellä sijaitsevan pyhäkön.

AUTA MEITÄ AJASSA TAAKSEPÄIN

Koska haluamme luoda vanhojen valokuvien“aikojen arkiston“, pyydämme kaikkia, joilla saattaa olla valokuvia, myymään tai lainaamaan ne meille, jotta voimme tehdä niistä kopioita. Valokuvat ja kuva-arkisto asetetaan pysyvästi esille Erjavčevan mökille.

Pyydämme kaikkia, jotka voivat auttaa meitä, ottamaan yhteyttä meihin.

Alun perin Julian Alppeja tutkivien vuorikiipeilijöiden suojaksi rakennettu Erjavčevan maja on kokenut lukuisia muutoksia olemassaolonsa aikana. Ensimmäisestä ja toisesta maailmansodasta selviytynyt ja useita uudistuksia ja laajennuksia läpikäynyt loossi on nykyään sitkeyden ja perinteiden symboli.

Vuosien varrella Erjavčevan mökki on todistanut lukemattomia seikkailuja, tarinoita ja hetkiä. valokuviin ikuistettuna. Sen rikkaan perinnön säilyttämiseksi on ryhdytty keräämään ja arkistoimaan vanhoja valokuvia, jotka kuvaavat lodgea ja sen ympäristöä. Nämä valokuvat toimivat ikkunoina menneisyyteen ja tarjoavat välähdyksiä niiden elämään ja kokemuksiin, jotka ovat kulkeneet sen polkuja ja etsineet turvaa sen seinien sisällä.

Harrastajien ja tukijoiden yhteisten ponnistelujen avulla Erjavec Lodgen vanhojen valokuvien arkisto pyrkii juhlistamaan tämän ikonisen maamerkin perintöä ja henkeä ja varmistamaan, että sen historia inspiroi ja kiehtoo myös tulevia sukupolvia.

TAKAISIN AJASSA

Miten tie Vršičiin rakennettiin?

Vršičissa vuosina 1909-1916 asuneen Franc Uršičin päiväkirja vie meidät elävään elämään ajassa, jolloin ja miten... ☘

Erjavec Lodge 1525 metrin korkeudessa Vršičissä (1916)

Erjavec Lodge 1525 metrin korkeudessa Vršičissä (1916). Postikortti vuodelta 1916, jossa näkyy Vršičin sola ja... ☘

Erjavčeva koča postikortti 1930

Postikortti vuodelta 1930, jossa näkyy Vršičin sola ja Erjavčeva koča -vuoristomökki, kuvastaa maalaismaista charmia Slovenian... ☘

Miten vuoristomajoista tuli slovenialaisia

Miten saksalaisista vuoristomajoista tuli slovenialaisia ja miten niiden nimet muuttuivat.

Postikortti Erjavec Lodge 1966 postikortti

Postikortti Erjavecin majatalosta Vuoden 1966 postikortti, jossa Vršičin sola ja Erjavčeva koča -vuoristomajatalo esittävät maalaismaisen... ☘

Vanhat kuvat ja valokuvat

Vanhoja kuvia ja valokuvia Erjavčevan mökistä etsitään.

Postikortti Erjavec Lodge – Škrlatica 1923

Postikortti Erjavec Lodge - Škrlatica 1923, jossa on Vršičin sola ja Erjavčeva koča -vuoristomökki, vangitsee... ☘

Talven ihmemaa korkeilla vuorilla

Marjan Pfeifer vanhempi, Erjavčeva Koča ja taustalla luminen Martuljek-ryhmä, Vršič, 11. tammikuuta 1948.