Ensimmäisen majan rakensi ja avasi vuonna 1901 Saksan ja Itävallan vuorikiipeilyseuran Karvian osasto. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen sen otti haltuunsa
Slovenian vuorikiipeilyseura korjasi ja laajensi sitä ja avasi sen 30. heinäkuuta 1922.

Erjavčeva's hut on Vršič pass

Mökki sijaitsee lehtikuusien keskellä pienellä kukkulalla Vršičin solan alapuolella. Keskuslämmitys ja keraaminen muurattu uuni ruokasalissa takaavat miellyttävän asumisen. Sähköt, mukavat wc:t ja suihkut kylpyhuoneessa ovat käytettävissä ympäri vuoden, mikä mahdollistaa vuorikiipeilijöille ja ryhmille miellyttävän oleskelun. Mökki on myös hyvä piste talven lumitilanteesta. Ainutlaatuinen nähtävyys, “Ajdovska deklica” (Jättiläisneito tai Pakanallinen neito) Prisankin pohjoisseinämässä, näkyy parhaiten sieltä, missä maja seisoo.

Lähestymistapa Erjavčevan majalle

autolla Kranjska Gorasta Vršičin solaan (10 km), kävellen tietä ja oikoteitä pitkin (3 tuntia).
autolla Trentan laaksosta (10km), kävellen tietä ja oikoteitä pitkin (3t).
kesäkaudella voidaan käyttää molemmilta puolilta tulevaa bussia. Linja-autoasema on 2 minuutin päässä majalta.

Erjavčevan mökki Vršičin solassa

Meillä on onni olla Vršičin solassa sijaitsevan Erjavčevan majan hoitajina Triglavin kansallispuiston koskemattoman luonnon kauneuden äärellä vuodesta 1901 lähtien. Nykyään talo on tarkoitettu valvottuun matkailuun, urheilutoimintaan ja luonnon ja luonnon kauneuden ystäville.

Mökin kävijät voivat nauttia ainutlaatuisen sijainnin sanoinkuvaamattomasta kauneudesta, 11 eri huoneen mukavuudesta tai kokemuksesta majoittua yhteisissä makuuhuoneissa. Arvostamme erityisesti suihkussa käyntiä veden kanssa, joka on peräisin välittömässä läheisyydessä olevasta juoksevasta vesikeräyksestämme, käsittelemme sitä huolellisesti ja säästeliäästi ja juomme sitä edelleen mielellämme.

Oppaamme ovat valmistelleet useiden päivien retkiä innokkaimmille matkailijoille. He haluavat hemmotella itseään täysin, kokea loman sen suurimmassa loistossa ja palata kotiin unohtumattomien muistojen kera. Seikkailupaketteihin sisältyy erilaisia matkoja vain paikallisten tuntemiin paikkoihin, ja ne ovat myös lukumääräisesti rajoitettuja ja valvottuja.

Keittiössämme yhdistyvät perinteiset ja paikalliset ruokalajit, joihin lisäämme raikkautta ja modernia ilmettä. Valitsemme kuitenkin huolellisesti ruokaa myös kasvissyöjille ja vegaaneille. Kotitekoisen peston ja ainutlaatuisenErjavčeva koča-kakun lisäksi mukautamme huolellisesti valitun ruokalistan kausittaisten raaka-aineiden mukaan.
Me nimittäin valmistamme ruokaa, syömme päivittäin ja lisäämme siihen lasin talon viiniä, jonka mökkitiimi myös valitsi itse Slovenian-matkansa aikana useilta erinomaisilta paikallisilta toimittajilta.

Se on meidän elämäntapamme, ja jokainen vieras voi tutustua siihen ja maistaa sitä. Meille on poikkeuksellinen etuoikeus asua Triglavin kansallispuistossa luonnon helmassa ja tavata ihmisiä kaikkialta maailmasta, jotka vierailevat täällä kerran ja tulevat aina takaisin.

Olet enemmän kuin tervetullut yritykseemme!

Erjavčeva's mountain hut at Vršič pass accommodation booking reservation

_______
Kenen mukaan mökki on saanut nimensä

Fran Erjavec
Se on nimetty luonnontieteilijä ja kirjailija Fran Erjavecin (1834-1887) mukaan.

Ni vse zlato kar se sveti - Fran Erjavec
Fran Erjavec
About Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass

_______
Lähihistoriasta

Mökiltä suositulle retkikohteelle

Toisen maailmansodan jälkeen majan ottivat haltuunsa Jesenicen vuorikiipeilijät, jotka kunnostivat ja avasivat sen 15. syyskuuta 1946. Vuonna 1949 saimme sähköt Kranjska Gorasta ja vuonna 1951 puhelimen. Purimme vanhan, ränsistyneen puisen majan ja korvasimme sen uudella, nykyaikaisemmalla etuvartioasemalla. Se vihittiin käyttöön 1. elokuuta 1993.

Olohuone ja ravintola Erjavčevan majassa.

Living room in Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass
Living room in Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass
Living room in Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass
Living room in Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass
Living room in Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass
Living room in Erjavčeva's mountain hut @ Vršič pass